Els col·legis públics d'Educació Especial de la Comunitat Valenciana, amb els XI Premis Jesús Medrano

Esteu aquí

Any rere any, el concurs de targetes de nadal Premis Jesús Medrano, impulsada per l'Associació Cultural del mateix nom, segueix creixent. En la seua onzena edició, la convocatòria està oberta a la recepció de postals fins al pròxim 11 de desembre i ara ha sumat la complicitat de l'Associació de Directors de centres d'Educació Especial de la Comunitat Valenciana (ADEEP). Com explica el seu president Richard Campos, des de l'Associació s'ha convidat a participar als 29 centres que componen aquest col·lectiu, diversos dels quals ja venien prenent part en el concurs en els últims anys.

Camps, director del Col·legi Públic d'Educació Especial (CEE) Baix Maestrat de Vinaròs, explica que coneix el concurs des de fa anys i ha col·laborat per facilitar la participació de sobre Propis alumnes. "Des de l'organització del concurs ens van proposar una col·laboració perquè tots els CEE tingueren l'oportunitat de participar i en l'última assemblea hem tingut ocasió de fer d''altaveu' de la convocatòria, la qual cosa és un plaer perquè ens sentim molt ben acollits en el concurs.

Cal recordar que el concurs Compta amb tres categories (Infantil, Primària i Secundària) específicament dirigides a l'Alumnat amb Diversitat Funcional. Es per ells que directores com Ana Puig, responsable de l'CEE Castell Vell de Castelló, subratllen que els Premis Jesús Medrano "ens aporten visibilitat, que es una cosa fonamental per a la integració dels nostres alumnes en la societat". Així mateix, Puig agraeix de manera especial el "tracte excepcional" que l'organització dels premis dispensa a l'alumnat d'aquests centres: "és un tracte excepcional, i per nostres nois i noies suposa un gran reconeixement que vinguen al centre a lliurar-los els diplomes i regals ".

El 2020, el certamen s'ha posat a prova en una edició molt especial, marcada per les limitacions de la pandèmia. La convocatòria, que té l'objectiu de mantenir i estimular nostres costums i tradicions, ha sumat en aquesta oportunitat la possibilitat de presentar targetes por via telemàtica, a través d'un formulari habilitat al seu web www.premiosjesusmedrano.es, a més de les vies tradicionals (a la seu de l'Associació, carrer Ensenyança nº 9 de Castelló i mitjançant correu postal).

Col·laboradors: